Je odlično protivirusno sredstvo, zlasti proti gripi, saj lajša povezane težave kot so povišana temperatura, bolečine v sklepih in mišicah. Ravensara ima resnične antiinfektivne in zlasti imunostimulativne lastnosti.

Poleg gripe, kot najpogostejše virusne okužbe, ravensara odpravlja tudi druge bolezni, ki jih povzročajo virusi - herpes, virusne bradavice, HPV .

Je tudi eno izmed tistih eteričnih olj, ki jih je priporočljivo uporabljati pri preprečevanju prvih znakov mrzlice, drhtenja ali utrujenosti. Ravensara je prava izbira pri težavah z dihali, učinkovita je v primerih bronhitisa, rinitisa in sinusitisa. Poleg tega je mišični relaksant in "protibolečinsko sredstvo", ki se lahko uporablja v primerih bolečin v sklepih, mišicah, pri revmatoidnem artritisu, saj poleg tega, da zmanjšuje bolečino, tudi rahlo hladi in da občutek olajšanja.

Ravensara bodri po daljšem ležanju in je podpora pri krepitvi fizične kondicije. Je velika pomoč tudi pri psihični utrujenosti. Pomirja, sprošča in daje pozitivno podporo, da zberemo več moči za nove izzive.

Uporablja se jo lahko v izparilniku, pršilu in dermalno, seveda v skladu s pravilno, priporočeno uporabo.

Je varno eterično olje, za splošno uporabo. Tudi otroci jo imajo radi, saj je varna za uporabo, le pri dojenčkih do treh mesecev starosti ni priporočljiva, če že, pa le kot dermalna uporaba s pomočjo strokovnjakov. Previdni morajo biti in narediti test tudi astmatiki, če se ob uporabi prsni koš ne stisne, jo lahko uporabljajo.

Ravensara je vedno aktualno olje, preventiva, zaščita in tudi pomoč. Tudi kot ena od sestavin osvežilca prostora, ki deluje kot razkužilo.