Novo leto, nove zaobljube? Spomnimo se starih oziroma na plan potegnimo kaj za kar nam je bodisi zmanjkalo časa ali volje. Stvari, ki jih večkrat zasledim kot zaobljube, nekaj, kar po novem res moram, po novem želim, bi morale biti pravzaprav rutina. Ja, tudi meni zmanjka časa za rutino.

Večkrat bomo kam odpotovali ali pogosteje se moramo srečati z dragimi ljudmi. Ali pa, oh kako grem rada na ta hrib, res si želim večkrat, po novem letu si bom vzela čas. Vse skupaj so slabe 3 ure, le kako pride do tega, da so 3 ure za obisk narave, tako ljubega hriba problem. Ni v redu, zagotovo ni dobro medtem, ko toliko ur porabim za reševanje nepotrebnih neumnosti ali v vrstah, na uradih ali obvoznici.

To, da imam kljub temu, da sem samostojna deklica za vse, čas za reči kot so moj hrib, moja kuharija in peka, potep in druženja običajna rutina, ki ne povzroča stresa, bi morala biti najbolj normalna stvar v življenju, mojem in vsakega posameznika. To, da imam še kakšen hobi, grem na koncert poslovno ali ne, plesat, na žur, potep, italjanščino in na kolo, ne bi smelo biti stresno usklajevanje ampak čisto veselje. To, da se z zelo dragimi ljudmi že eno leto usklajujemo za druženje v Zagrebu, na Krasu pa se še nismo uspeli, je nedopustno. Vse to vem, a še vedno dopuščam.

In se zgodi novo leto in upamo, da po novem letu boljše bo. Zboli dober znanec, prehitro in prekmalu nas zapusti nekdo, ki nam je bil blizu, oh pa toliko sem ji želela še povedati pa nisem, ker ni bilo časa in prelaganje na jutri. Kot strela z jasnega useka, zavemo se kako kratko, nepredvidljivo je lahko, a vendar to zavedanje običajno ne traja dolgo. Spet pademo v rutino, a ne tisto o kateri sem na začetku. V rutino, ki nam jo zapovedujejo drugi, rutino, ki jo moramo obrniti po svoje in vanjo umestiti vse, kar imamo radi, kar pogrešamo, kar želimo.

Moja rutina bo moj hrib, moja rutina bo vse, kar imam rada in me osrečuje. Moja rutina bodo moji ljudje, moja mesta, moja aromatična kopel in moj čas brez mučnega usklajevanja. Moje dobro počutje.

Naj bo tudi vaša rutina dobro počutje, v to običajno sodi vse, kar imamo radi. Le zadovoljni, mirni in izpopolnjeni se počutimo dobro in to se tudi vidi.