Kako naporen, prijeten in dišeč je lahko vikend. Čudna kombinacija? Niti ne. Če si na Festivalu sivke kot predavatelj in razstavljalec , to tako je. Sonce žge, vroče je še pa še, ves dan na nogah in še dobro, da gel z divjim kostanjem dela čudeže sicer bi nam noge, ki proti koncu dneva spominjajo na klobase, kar odpadle. Ampak, ta »naporen« v resnici sploh ni omembe vreden, ker je vse ostalo tako lepo, da komaj čakaš, da bo leto naokrog in vikend v Ivanjem Gradu na Krasu .

Lepa druščina se vsako leto zbere. Tudi, če se z večino dobimo le tam, je tako kot, da se stara prijateljska ekipa dobi na tradicionalnem pikniku. Na prostem, z domačimi priboljški, zanimivimi zgodbami in dobro voljo, pa ne samo to, v zraku sta sivka in kolegialnost.

Vsak se po svoje trudi, veliko znanja, dela in ljubezni je v vsakem izdelku na stojnici, koliko potu je ostalo na njivi, v sušilnici, predavalnici. Najlepše pa je to, da obiskovalci to prepoznajo. Mladi in stari, Slovenci in tujci, stari znanci in novinci, vsi navdušeni, da se tako veliko in tako lepo dogaja v majhni vasi na Krasu.

Vsakič znova kar žarim, ko se z obiskovalci pogovarjamo o eteričnih oljih, o tem kakšna podpora organizmu so lahko in ko jim odgovarjam na vprašanja v zvezi z aromaterapijo, nego kože, kaj je za kaj dobro in kako uporabljati. Da ne govorim o vsesplošnem navdušenju, ko pod nos pomolim našo Aromatica toaletno vodo, še vsaka neodločna ( tudi neodločen) je prišla nazaj.

Predavanje »Aromaterapija, moč narave za dobro počutje in lepoto« pa tokrat poglavje zase, zaradi tako velikega zanimanja je veliko ljudi ostalo zunaj, še naslednji dan so mnogi spraševali, če bo še enkrat, če bom ponovila oziroma kdaj bo spet .

Hvala za tako velik interes in hvala vsem, ki ste bili tako dobri in zavzeti slušatelji. Super občutek in tudi priznanje. Hvala, ker vas zanimajo naši kraji, narava in njeni sadovi.

Kmalu nasvidenje.