Uf ta virusna obolenja. Veliko ljudi je prehlajenih, kašlja, imajo zamašen nos in se ne počutijo najbolje. Aromaterapija je lahko v veliko pomoč, saj olajša stanje, prepreči slabšanje in tudi pomaga hitreje prebroditi stanje »zelo sem švoh«.

Bor in cedra sta združena v naši mešanici Adriatika Aromatika. Delujeta v prid respiratornega trakta, lajšata kašelj, pomagata pri običajnem prehladu, virozi in bronhitisu. Nekaj kapljic v izparilnik bo dovolj za lažje dihanje in boljše počutje.

Pri infekcijah dihal zelo dobro dene tudi poprova meta. Eterično olje lahko uporabite v izparilniku, za inhalacije, tako kot zgoraj navedeno mešanico vendar se morate držati navodil, ki jih najdete pri uporabi eteričnih olj na naši spletni strani. Držite se načela, manj je več!

Prsni koš in prsnico lahko namažete tudi z balzamom, ki vsebuje eterično olje. Pri prehladu, gripi, virozi uporabite naša balzama evkaliptus ali menta, menta bo takoj olajšala tudi glavobol, če namažete senca, za ušesi, tilnik. Za glavobol lahko uporabite tudi meliso. Balzam kamilica pozitivno deluje na dihala in neguje razdraženo kožo, tudi nos, če je slučajno že rdeč od pogostega brisanja. Uporaba balzamov je opisana pri naših naravnih balzamih.

Privoščite si slano kopel. Slana kopel z eteričnim oljem limone vas bo okrepila, saj pozitivno deluje na imunski sistem, ga krepi. Lajša dihalne težave in premaga glavobol. Počivajte. Uporabite eterična olja in se namažite z balzamom. Kmalu bo odleglo.

Skodelica Biocel čaja pa vedno paše:) tako kot balzam na razdražen nos.